adó 1 százalék lista

Adó 1 százalék lista

Adó 1 százalék lista 2021-ben több mint 30.000 kedvezményezettet foglal magában. Adó 1+1 %: Az első 1% civil szervezetnek (a szervezet adószámát kell megjelölni). A második +1% felajánlható vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ekkor a technikai számot kell megadni. 

Adó 1% felajánlás

Elektronikusan: https://eszja.nav.gov.hu oldalon keresztül. A program automatikusan vizsgálja, hogy a megjelölt szervezet jogosult-e a felajánlásra. Az online kitöltő felület ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, ekkor a rendelkező nyilatkozat csak kinyomtatva, papíralapon, lezárt borítékban nyújtható be a NAV-hoz postázva vagy személyesen. Ügyfélkapus regisztráció nélkül: https://webnyk.nav.gov.hu/

Adó 1% lista 2021 nevek, címek és adószámok

Regisztrált (felajánlásra jogosult) civil kedvezményezettek:

 

EBSEGÉLY Alapítvány
Adószám: 18334155-1-13

Cím: 2340 Kiskunlacháza, Bankháza puszta 33.

Kiemelt állatmenhely: Ebsegély Alapítvány. Küldetésük az elhagyott kutyáknak új esélyt adni. A kutyák mellett jelentős számú macskát is mentenek. Nagy szükségük van a támogatásokra. 

Kóbor Szívek Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány
Adószám: 18848335-1-16
5300 KARCAG SÁNDOR UTCA 6.
HACHIKO Állatvédő Egyesület
Adószám: 18730685-1-2
7628 PÉCS VAJÁR KÖZ 1/1.
Hajdúnánási Állatvédő Alapítvány
Adószám: 18730582-1-9
KAPOS ÁLLATBARÁT ALAPITVÁNY
Adószám: 18776797-1-14
7400 KAPOSVÁR CORVINA TÉR 6
SZEGEDI CICAMENTŐK ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLETE
Adószám: 19561802-1-6
6724 SZEGED PETRESI UTCA 6/B. I.em. 6.ajtó

További civil szervezetek

Adó 1 százalék

Adó 1 százalék

Letölthető, több mint 30.000 kedvezményezettet tartalmazó az adó 1%-ra jogosult civil lista pdf formátumban (3,7 MB), vagy elérhető közvetlenül a  https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_2021 oldalon keresztül. A kimutatás a 2021. évben felajánlásra jogosult civil kedvezményezettek adószámát, nevét, és székhelyét tartalmazza. A NAV minden év január 1-jén a honlapján közzé teszi és folyamatosan frissíti azoknak a civil szervezeteknek az adószámát, nevét, székhelyét  amelyek javára lehet rendelkezni. 2021. május 20-ig lehet felajánlani a befizetett adó 1 %-át. Az szja 1+1%-át a személyi jövedelemadó bevallástól függetlenül, külön is fel lehet ajánlani.

Technikai számos (vallási) kedvezményezettek

Rendelkezhet a második kedvezményezetti körbe tartozó, technikai számos szervezetek közül egy javára, ami lehet: vallási közösség, vallási egyesület, nyilvántartásba vett egyház, bejegyzett egyház vagy a költségvetési törvényben meghatározott kiemelt előirányzat.

Az alábbi táblázatban a 8 legnagyobb felajánlásban részesült vallási közösség és a kiemelt költségvetési irányzat technikai száma található.

Technikai számNév
0011MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ
0066MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ
1823NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM
0035MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ
0389MAGYARORSZÁGI KRISNA – TUDATÚ HÍVŐK KÖZÖSSÉGE
0286MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ
0255A TAN KAPUJA BUDDHISTA EGYHÁZ

További technikai számok teljes lista ABC sorrenben. A vallási közösség technikai számára szóló, formailag érvényes 2020-as nyilatkozatokat 2021-ben is figyelembe veszi a NAV, ha nem ad be újabb nyilatkozatot vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezettek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára ugyanakkor továbbra is évenként kell nyilatkozni.

Adó 1% felajánlás

Elektronikusan: https://eszja.nav.gov.hu oldalon keresztül. Ügyfélkapus regisztráció nélkül: https://webnyk.nav.gov.hu/

Vagy postázva a 20SZJA-EGYSZA elnevezésű nyomtatványt, vagy személyesen NAV ügyfélszolgálaton lezárt borítékban leadható.

20SZJA-EGYSZA nyomtatvány

egyszakepAdó 1 százalék nyomtatványt kitöltve az állandó lakcím alapján az adóigazgatóság címére kell postázni. Vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján adható le. Ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2021. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását. Az adó 1% felajánlás határideje 2021. május 20.

Kinek a javára rendelkezhet?

Rendelkezhet az első kedvezményezetti körbe tartozó egy szervezet javára, ami lehet: Egyesület (kivéve a vallási egyesület), alapítvány, közalapítvány. A Magyar Tudományos Akadémia, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben szereplő országos közgyűjtemény. A Magyar Állami Operaház, a Magyar Országos Levéltár, vagy az Országos Széchényi Könyvtár. A Neumann János Multimédia Központ és Digitális Könyvtár, országos szakmúzeumok, előbbieken kívüli könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó vagy előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezet. A nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott felsőoktatási intézmény, és a Nemzeti Együttműködési Alap.

 

adó 1 százalék nyilatkozat Miről rendelkezhet?

Rendelkezni az összevont adóalap utáni,
• a kedvezmények,
• az önkéntes kölcsönös pénztári egyéni számlára,
• a nyugdíj-előtakarékossági számlára
az Ön által átutalni rendelt összeg levonása után fennmaradó, befizetett adó 1+1%-áról lehet.

Hány évre szól a „technikai számos” rendelkezés?

A kiemelt költségvetési előirányzatra szóló nyilatkozatot csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.
A vallási közösség technikai számára szóló, formailag érvényes nyilatkozat a benyújtást követő években újabb  technikai számos nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig veszi figyelembe a NAV.

Forrás: nav.gov.hu

Hozzászólások lezárva.