Adó + 1 % egyház

Adó + 1 % egyház, vallási közösség

Adó 1 százalék egyház, vallási közösség. Adó 1+1 %: az első 1% civil szervezeteknek, a szervezet adószámát kell megjelölni. A második +1% felajánlható vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ekkor a technikai számot kell megadni.

Adó 1% technikai számok

Az alábbi listában a 15 legnagyobb vallási közösség technikai számai találhatóak.

Technikai számNév
0011MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ
0066MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ
0035MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ
0389MAGYARORSZÁGI KRISNA – TUDATÚ HÍVŐK KÖZÖSSÉGE
0286MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ
0255A TAN KAPUJA BUDDHISTA EGYHÁZ
0279HIT GYÜLEKEZETE
0358MAGYARORSZÁGI ZSIDÓ HITKÖZSÉGEK SZÖVETSÉGE
0042GYÉMÁNT ÚT BUDDHISTA KÖZÖSSÉG
0334ERDÉLYI GYÜLEKEZET
0406MAGYARORSZÁGI JEHOVA TANÚI EGYHÁZ
0341BUDDHISTA MISSZIÓ MAGYARORSZÁGI ÁRYA MAITREYA MANDALA EGYHÁZKÖZÖSSÉG
0176AZ ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ – MAGYARORSZÁG
0200MAGYARORSZÁGI UNITÁRIUS EGYHÁZ
0138MAGYAR PÜNKÖSDI EGYHÁZ

Technikai számok teljes lista ABC sorrenben

További technikai számok teljes lista ABC sorrenben. A technikai számos kedvezményezettek a Ehtv. szerinti vallási közösségek, feltéve, hogy az adóhatóságtól technikai számot kaptak.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek, vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak.

A vallási közösségnek feljánlott, formailag érvényes 2020-as nyilatkozatokat 2021-ben is figyelembe veszi a NAV, ha nem ad be újabb nyilatkozatot vagy korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezettek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára ugyanakkor továbbra is évenként kell nyilatkozni.

Vallási közösségnek minősül a bevett egyház, a vallási egyesület, a nyilvántartásba vett egyház és a bejegyzett egyház is. Az szja 1+1%-os felajánlásáról a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet. További információk az adó 1 százalék felajánlásról.

Adó 1+1% felajánlás módjai 

Az eszja.nav.gov.hu oldalon tölthető ki a rendelkező nyilatkozat. A program automatikusan vizsgálja, hogy a megjelölt szervezet jogosult-e a felajánlásra.

Az online kitöltő felület ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, ekkor a rendelkező nyilatkozat kinyomtatva, lezárt borítékban juttatható el a NAV-hoz. Ügyfélkapus regisztráció nélkül: https://webnyk.nav.gov.hu/

adó 1 százalék egyház

adó 1 százalék egyház

Kinyomtatva a 20SZJA-EGYSZA elnevezésű nyomtatványt kell postázni az állandó lakcím szerinti adóigazgatóság címére. Illetve személyesen is leadható a NAV ügyfélszolgálatán lezárt borítékban. Az szja 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a  személyijövedelemadó bevallását hogyan nyújtja be, a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

 

 

 

 

Hozzászólások lezárva.